Балнеолечението категорично помага след заболяване от COVID, както и засилва

...
Балнеолечението категорично помага след заболяване от COVID, както и засилва
Коментари Харесай

Сийка Кацарова: Превенцията отсъства от дейността на Министерството на здравеопазването

" Балнеолечението изрично оказва помощ след заболяване от Коронавирус, както и ускорява имунитета превантивно ", това сподели в предаването " Денят онлайн с Наделина Анева ", по NOVA NEWS Сийка Кацарова, ръководител на " Българския съюз по балнеология и спа туризъм ".

Тя бе безапелационна, обаче, че в политиката на Министерство на здравеопазването предварителната защита отсъства, а първата тематика би трябвало да е тази за предварителната защита.

Въпреки това гостът показа, че извънредно добре се работи с министъра на туризма Марияна Николова, а също така връзката с политиците е непрекъсната - с Народното събрание, с комисиите, с отрасловите министри.

" Надяваме се на задоволство на молбата ни към държавното управление туризмът да бъде включен в Плана за възобновяване след Коронавирус. Нашата цел е България да стане здравен ценнтър на Европа ", сподели още Сийка Кацарова.

Според нея груповите пътувания са завършили и в този момент има най-вече български туристи. Немските липсват, тъй като е неразрешено пътуването, само че те постоянно са били цел.

" Важното е да изпращаме послания за сигурност, а немците най-вече ценят сигурността ", добави още тя.

Кацарова съобщи и концепцията си да се имунизират работещите в туризма, като по този начин ще се ускори увереността на туристите, че са прекарали почивката си на несъмнено място.

" Хотелите извънредно добре съблюдават ограниченията. Нужно е да вършим по-бързи стъпки към верните пазари. Здравният туризъм би трябвало да е предпочитан ", заключи Сийка Кацарова.

В предаването се включиха и кметовете на Хисаря, Пенка Ганева, и на Кюстендил, Петър Паунов.

Те споделиха, че и сега имат туристи, както и чакат такива. Изразиха и убеденост, че ще аплайват по оперативни стратегии, като към този момент са готови планове. И двамата увериха, че имат преимуществото на сертифицирани хотели.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР