Балканската държава трябва бързо да бъде включена в зоната за

...
Балканската държава трябва бързо да бъде включена в зоната за
Коментари Харесай

Важните новини във ФАКТИ за 15 септември


Балканската страна би трябвало бързо да бъде включена в зоната за свободно придвижване. Но това може да бъде рисково. WELT се срещна с нарушаванията по външната граница с Турция - става въпрос за отровена храна, неконтролирани кораби от Русия и дупки в оградата. Това написа Филип Фолкман-Шлук от Die Welt.

Олаф Шолц неотдавна се изрече в интерес на стъпка, която ще промени трайно обстановката със сигурността в Европа.

България би трябвало допустимо най-бързо да бъде включена в Шенген. Хора и артикули, идващи в Европа от Турция през България, могат да продължат към всички страни от Европейски Съюз – в това число Германия – без спомагателен надзор. Всички механически условия за това са изпълнени, съобщи канцлерът в своята тирада в университет " Карлс " в Прага.

Шофьори на таксита от цялата страна ще блокират центъра на София на следващия ден. Протестът е в поддръжка на сътрудника им Апостол Вълчев, който на 11 декември 2017 беше прострелян по време на работа от двама клиенти край Ямбол. След серия от правосъдни каузи, понижаване на присъдите на причинителите и необичайно изменение на обвиняването от „ преднамерен опит за ликвидиране за обир “ на " заплашване и междинна телесна щета “, делото е планувано във Върховен касационен съд в София за петък (16 септември 2022-а) от 09:00. Това оповестиха за ФАКТИ от Националния таксиметров профсъюз.

СДВР и дирекция " Сигурност " на Столична община са определили пл. " Княз Александър I Батенберг " като място за паркиране на таксиметровите коли на участниците в митинга пред Съдебната палата в София на 16 септември 2022. Паркирането на колите стартира от 7:30 часа, а мероприятието пред Съдебната палата е от 8:00. Разрешението за провеждането на митинга е с краен час 11,00.

Специализирана полицейска интервенция стартира в Симеоновград тази заран. Това оповестиха от полицията в Хасково.

На входовете на обитаемото място има полицейски постове, които стопират колите.

Акцията е по линията на стандартната престъпност. Служителите работят също по този начин по търсени лица и моторни транспортни средства. Проверят се и търговски обекти.

Когато поискахме минималната работна заплата да стане 850 лв. - както директивата споделя - да е 50% от междинната, Асен Василев сподели, че не може. Сега по време на предизборната акция наддава като на селска женитба. Това не е отговорно политическо държание. Доходите би трябвало да се усилват. Инфлацията е вследствие от цените на горивата. Това разяснява икономическият консултант на КТ " Подкрепа " Ваня Григорова за " Твоят ден ".

Мерките на Европейски Съюз демонстрират стабилно поглъщане при възторжени фанфари от Брюксел. " На 15 септември би трябвало да поговорим за опасенията на шефове, които не знаят по какъв начин ще се отопляват и може би ще би трябвало да преминат в дървена почивка. " Газпром " дава най-ниска цена по дълготрайния контракт, а не по краткосрочните покупки. Това значи, че актуалната обстановка е преференциална за Русия, тъй като получава повече пари. Продължаваме да вземаме полутечен газ от Русия, Европа също ", съобщи тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР