Балкан нанесе първа загуба в мъжкото баскетболно първенство на Академик

...
Балкан нанесе първа загуба в мъжкото баскетболно първенство на Академик
Коментари Харесай

Балкан нанесе първа загуба на Академик Пловдив в НБЛ

Балкан нанесе първа загуба в мъжкото баскетболно състезание на Академик Бултекс 99 Пловдив след забавен и оспорван мач в Ботевград.

Балкан се наложи със 85:78, след доста обрати и решаващи точки в последните пет минути.

Най-резултатен за спечелилите бе Игро Кесар, който наниза 17 точки, а с 14 точки и 9 битки се разписа Девин Брукс.

За Академик Бултекс 99 най-полезен с 20 точки бе Шакир Смит, а Мартин Дурчев се регистрира с 19.

Лукойл Академик и Рилски състезател нямаха проблеми и стигнаха до разгромни победи надлежно против Черно море Тича и Спартак Плевен.

Лукойл се наложи над младоците на Варна със 131-68. Тийнейджърите, водени от Дарин Великов играха добре в първата част и доникъде на втората, само че по-късно разликата стана голяма.

Юношата на Черно море Николай Стоянов приключи с 26 точки в 23 минути за Лукойл Академик, а всички 12 баскетболисти на първенците се разписаха в коша на противника. За Черно море Венелин Христов вкара 20, Кристиян Кръстев - 19, а Михаил Молдов - 14.

Рилски състезател завоюва безапелационно семейството си на Спартак Плевен с 84- 54. Самоковци съумяха да вземат двуцифренна преднина още в първата четвърт. Във втората гостите заиграха по-добре и на няколко пъти имаха късмет да стопят пасива си, само че домакините не разрешиха това да се случи.

Най-резултатни за успеха на домакините бяха Самуел Франсис и Златин Георгиев, които приключиха с по 16 точки. Димитър Маринчешки вкара 13, а капитанът Бозов приключи с 12.

За гостите добър мач направи Боуен, който записа дабъл-дабъл с 13 точки и 10 битки, а Константин Коев и Ивко Ивков завършиха дуела с по 10 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР