Българският треньор Илия Груев официално стана част от треньорския щаб

...
Българският треньор Илия Груев официално стана част от треньорския щаб
Коментари Харесай

Добра новина: Българин стана помощник треньор на гранд в Германия

Българският треньор Илия Груев публично стана част от треньорския щаб на един от грандовете на немския футбол - Вердер Бремен. Oт новия сезон той ще бъде асистент на старши треньора Флориан Кофелд. По този метод българинът ще се събере и със сина си Илия, който е измежду най-големите гении в школата на " бременските музиканти " като към този момент има и професионален контракт.

Ilia #Gruev wird zur neuen Saison Co-Trainer des SV #Werder Bremen. Der 49 Jahre alte Bulgare ergänzt damit das Team von Chefcoach Florian #Kohfeldt.

-lich willkommen in der Werder-Familie, Ilia!

https://t.co/ZvWtpYTP20 pic.twitter.com/VgKOMGX4JV
— SV Werder Bremen (@werderbremen) May 9, 2019
" Първият ни извод от този сезон беше да създадем още по-професионален треньорския ни екип за в бъдеще. Искаме да пожелаеме още повече от играчите в самостоятелен проект и да работим още по-интензивно във връзка с общоприетите обстановки. Илия е оптимално попълнение за нашия екип. Самият той дълги години бе футболист и също по този начин носи доста опит като треньор ", разяснява старши треньорът Кофелд.

До октомври Груев бе ментор на втородивизионния Дуисбург, който влезе във Втора Бундеслига с него. Преди това има опит като асистент в Хайдук Сплит, Кайзерслаутерн и Дуисбург.

" Очаквам с неспокойствие новите ми задания паралелно до Флориан Кофелд. Той е великолепен старши треньор, който отдавна оценявам доста. Радвам се доста за в бъдеще да бъда в неговия екип и съм сигурен, че дружно можем да реализираме доста с Вердер. Клубът ми е доста приветлив отдавна с метода на работа и съм сигурен, че ще пасна добре към него ", съобщи Груев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР