Българският претендент за наградитеОскар, а именно филмът Майка е отхвърленот

...
Българският претендент за наградитеОскар, а именно филмът Майка е отхвърленот
Коментари Харесай

„Оскарите“ дисквалифицираха българския претендент „Майка“

Българският кандидат за премиите " Оскар ", а точно филмът " Майка " е отхвърленот Академията за кино изкуства и науки в Съединени американски щати. Това заяви Зорница София в своя обява във Facebook.

Розовият облак с Оскарите и фантазиите по тази тематика завършиха за нас нощес. Стана с позвъняване от най-деликатния шеф на...
Posted by on
" Розовият облак с Оскарите и фантазиите по тази тематика завършиха за нас нощес. Стана с позвъняване от най-деликатния шеф на НФЦ, 5 минути откакто е получил писмо от Академията до НФЦ, че нашият филм " Майка " има към три-четири минути повече британска тирада от допустимите 50% за " интернационален филм " (international feature). Според тези сметки, не сме интернационален филм, макар интернационалния ни екип, едни дефиниции, които се сменят няколко пъти в последните години ", написа тя.

" Да напомня, че на никое място на уеб страницата на Академията не се изяснява " по какъв начин тъкмо " се мери тази тирада, и откакто им писахме най-учтиво да ни упътят – надписи ли да броим или думи и букви на дадения език, те ни дадоха отговор с " времетраене " и двама души от екипа ми, с по два хронометъра мериха речта във кино лентата с почти еднакъв резултат, а точно – единият с 30 секунди а другия сътрудник с 1:35 повече за " non-English speech " т.е. български, суахили и масайско произношение. И предадохме " Майка " по живо по крепко като " интернационален филм " с интернационален и не-американски екип ", разяснява тя.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР