Българският премиер Кирил Петков осъществи първото си официално посещение в

...
Българският премиер Кирил Петков осъществи първото си официално посещение в
Коментари Харесай

Борис Ячев за срещата в Скопие: Безпредметно посещение

Българският министър председател Кирил Петков реализира първото си публично посещаване в Скопие. Двамата с премиера на РСМ Ковачевски са постигнали и съответни сделки: България ще назовава съседката си с по-краткото име Северна Македония, а до два месеца двете страни ще бъдат свързани по въздух посредством линията София - Скопие.

" Абсолютно безпредметно беше визитата в Северна Македония и без никакъв резултат. Новият министър председател просто е желал да направи първата си интернационална аудиенция в знакова прилежаща страна. Тежките несъгласия, които съществуват в договарянията сред двете страни, остават встрани. Това са проблемите с езика, историята, езикът на омразата. Голямата вест за откриването вероятно на нова самолетна линия не е вест. Всички помним, че 2007 такава въздушна линия имаше ", разяснява водачът на " Силна България " Борис Ячев в " Денят ON AIR ".

Той посочи, че не би нарекъл промяната в правосъдната система промяна, а битка сред няколко страни - изпълнителната власт, правосъдната власт, от трета страна - Министерство на вътрешните работи и ползата на българското общество.

" И четирите страни в тази борба са губещи. Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, тъй като взаимното саботиране на взаимната работа, води до ниска разкриваемост. Дори основният прокурор сега е в една кръгова защита. Печеливш е, може би, единствено престъпният контингент, който сега от това взаимно вторачване и тази битка сред тези три институции, никой не го закача ", съобщи Ячев пред Bulgaria ON AIR.

Според него, когато приказваме за правосъдната промяна, приказваме за " нероден Петко ", тъй като ние нямаме някаква правна рамка или законодателна самодейност, която да се разяснява.

" По отношение на закриването на профилираните съдилища и прокуратура, има едно законодателно предложение, което обаче не дава отговор на въпроса какво ще стане с тези каузи, които сега са на някакви инстанции. Какво ще се случи с тези прокурори и съдии? Бърза се, тъй като не се знае какъв ще бъде политическият живот на тази коалиция ", акцентира Ячев.

Той разясни, че е неуместно да бъде извадена Дирекция " Конфликт на ползи " от КПКОНПИ, тъй като в 99% от случаите, когато става дума за корупция на високите етажи на властта, постоянно в основата е спорът на ползи. Лидерът на " Силна България " обърна внимание, че би трябвало деликатно да се следи кой ще оглави Комисията.

" Подадената оставка от Сотир Цацаров е почтена постъпка. Аз бих го поздравил за това нещо. Вижда се, че е доста мъчно да се работи с изпълнителната власт, която уверено не желае освен да работи с този състав на Комисията, само че и не желае да оцени това, което Комисията е постигнала ", счита Ячев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР