Българският премиер Бойко Борисов спечели изборите, но няма достатъчно депутати,

...
Българският премиер Бойко Борисов спечели изборите, но няма достатъчно депутати,
Коментари Харесай

Шпигел: Борисов иска да предотврати нови избори

 Българският министър председател Бойко Борисов завоюва изборите, само че няма задоволително депутати, с цел да образува държавно управление. Вместо това той направи извънредно предложение, написа " Шпигел “.

" Новите избори не са решение “. Борисов желае да предотврати нови избори след успеха си в неделя и безизходицата, която породи след оповестяването на резултатите.

ГЕРБ получи 26,18%, само че партията е изправена пред огромни проблеми при съставянето на държавно управление. Четири партии образуваха по този начин наречения блок срещу ГЕРБ и не желаят да влизат в коалиция с Борисов.

За да предотврати нови избори, той направи извънредно предложение: Борисов предложи на втората партия " Има такива хора “ гласовете на 10 депутати от ГЕРБ, които биха могли да поддържат едно бъдещо държавно управление, в случай че е належащо.

Дотогава обаче могат да се случат доста неща. Според конституцията ГЕРБ, която е част от Европейската национална партия, както немските ХДС/ХСС, първо би трябвало да получи мандат за образуване на държавно управление. Ако се провалят, " ИТН “ влиза в играта.

При първата си реакция водачът на " ИТН “ Слави Трифонов не одобри категорично предлагането на Борисов, само че не го отхвърли. Вместо това той се базира на Конституцията, написа " Шпигел “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР