Българският национален състезател по триатлон Александър Божилов спечели бронзов медал

...
Българският национален състезател по триатлон Александър Божилов спечели бронзов медал
Коментари Харесай

Александър Божилов с бронз при юношите до 19 години на Европейското по акватлон

Българският народен играч по триатлон Александър Божилов завоюва бронзов орден при юношите до 19 години на Европейското състезание по акватлон в испанския град Билбао, предава Българска телеграфна агенция.

Той финишира за 27:06 минути, откакто изплува дистанцията от 1000 метра за 10:57 минути и пробяга трасето от 5 километра за 16:09 минути. Шампион стана Мартин Кропко от Унгария с 26:19 минути, а среброто заслужи представителят на домакините Хулен Валенсия с 26:45 минути.

Надпреварата беше с общ старт за всички възрастови групи, а с достижението си Божилов се подреди 16-и в крайното класиране при мъжете, при които купата заслужи Кристофър Перъм (Великобритания) с 25:38 минути.

“Изключително сме горди с достиженията, които нашият млад играч съумя да извоюва на влиятелни интернационалните шампионати този сезон - бронзов орден от Европейско, сребърен орден от Световно, сребърен орден от Балканско, връх на трасето за юноши на Олимпийската отдалеченост в Пловдив и други

" Бих желал да отбележа, че с общи старания и с поддръжката на нашите сътрудници изпращаме своя най-силен спортен сезон ”, разяснява Марио Илиев, ръководител на Българска асоциация по триатлон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР