Българският национален отбор по волейбол за жени до 17 години

...
Българският национален отбор по волейбол за жени до 17 години
Коментари Харесай

Волейболните националки до 17 години минаха и през Германия и спечелиха европейската квалификация в София

Българският народен тим по волейбол за дами до 17 години завоюва квалификационната си група за европейското състезание в Сърбия и Унгария, откакто в последния си дуел в зала " Христо Ботев " надиграха с 3:1 състава на Германия пред цялостни трибуни в пряк спор за първото място в група " А ".

По този метод девойките на Владислав Тодоров приключиха с три победи от три мача в групата, защото в предходните два дни надиграха съставите на Кипър и Словакия.

Първото място в групата обезпечи на младите " лъвици " квота за европейското състезание, на което ще вземат участие и германките, които останаха на второто място в подреждането.

Срещата стартира с леко преимущество за нашия отбор, само че последователно разликата ставаше все по-голяма. При 14:22 в наша изгода последваха две продължителни и доста атрактивни разигравания, които взривиха почитателите в залата и България бързо взе тази част с 25:14.

Втората стартира с изразено преимущество на Германия, което бе непокътнато до края и съперничките ни завоюваха гейма с 25:21.

Българките не разрешиха повече разпределяне, демонстрираха добра игра в отбрана и бяха безапелационни в идващите две елементи – 25:19 и 25:11.

Вяра Парапунова приключи с 16 точки, а Калина Венева добави 13. Българките направиха и 6 точки на обсада. Леана Грозер и Марика Локер още веднъж бяха над всички за германките и приключиха надлежно с 18 и 14 точки.

В първата среща от последния ден Словакия се наложи мъчно над Кипър с 3:2 гейма (19:25, 25:20, 20:25, 27:25, 8:15). Кипърките завършиха квалификациите без победа и на последното четвърто място.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР