Българският национален отбор по волейбол изтегли относително лек жребий за

...
Българският национален отбор по волейбол изтегли относително лек жребий за
Коментари Харесай

България се падна срещу три отбора извън Топ 30 на Евроволей `21

Българският народен тим по волейбол изтегли релативно лек чоп за европейското състезание за мъже в края на лятото. Селекцията на Силвано Пранди и Николай Желязков попадна в група В на шампионата, който ще се организира от 1 до 19 септември в Полша, Чехия, Естония и Финландия.

Всяка от страните ще одобри по една група от първата фаза, като мачовете от нашия поток ще се играят в Острава (Чех). Освен домакина Чехия (№46 в международната ранглиста) противници на " лъвовете " (№14) ще бъдат Италия (№7), Словения (№12), Черна гора (№32) и Беларус (№44).

След мачове всеки против всеки първите четири тима ще се класират за 1/8-финалите, където ще срещнат " на кръст " отборите от Топ 4 на група D в Талин (Естония, Латвия, Франция, Германия, Словакия, Хърватия) - първия против четвъртия, втория против третия и т. н. Тези конфликти, както и завършените от тях 1/4-финали също ще се играят в зала " Остравар Арена ".

Останалата част от елиминациите ще се състои в Полша - другите четири 1/8-финала и два 1/4-финала ще се проведат в " Ерго Арена " в Гданск, а хазаин на Финалната четворка ще бъде зала " Сподек " в Катовице.

Жребият за Евроволей `21 беше изтеглен във финландската столица Хелзинки нощес, в навечерието на новия сезон в Лигата на нациите. Комерсиалният шампионат на интернационалната федерация (FIVB) при мъжете стартира през днешния ден с първите осем мача в антиковид балона в Римини (Ит).

В откриващата среща от 11:00 ч. наше време България излиза против Франция. Мачът ще бъде предаван директно по платения ТВ канал " Макс спорт 3 ".

 

ЖРЕБИЙ ЗА ЕВРОВОЛЕЙ `21

Група А (Краков): Полша, Белгия, Сърбия, Украйна, Гърция, Португалия

Група В (Острава): Чехия, Италия, Словения, България, Беларус, Черна гора

Група С (Тампере): Финландия, Русия, Нидерландия, Турция, Испания, Северна Македония

Група D (Талин): Естония, Латвия, Франция, Германия, Словакия, Хърватия

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР