Българският Национал Тодор Неделев разказа по-подробно за травмата на главата

...
Българският Национал Тодор Неделев разказа по-подробно за травмата на главата
Коментари Харесай

Неделев: Контузията в главата ми е като тази на Шумахер

Българският Национал Тодор Неделев описа по-подробно за контузията на главата си, която получи по време на лагера на на " трикольорите " в Грузия през месец юни.

Тогава след злополука с рейс, футболистът на Ботев (Пловдив) удари главата си в задното стъкло и трябваше да бъде опериран по неотложност в грузинска болница.

Неделев описа в подкаста " При Тото ", че контузията му е идентична с тази на Михаел Шумахер, само че единствено бързата реакция на доктора на националния тим и на лекарите са предотвратили по-тежки последици.

Освен това " плеймейкърът съобщи, че се надявам през януари още веднъж да стартира да играе футбол.

От Гибралтар до Грузия полетът беше към шест часа и нещо. Кацнахме към 10 вечерта и валеше доста дъжд. Качихме се в двата рейса. Аз съм в предния най-отзад. Пътуваме към хотела и си приказваме. Пред нас има полиция. Единственото, което помня е, че си приказваме с Десподов, Недялков, Костадинов, Чочев, Миланов и по-късно се разсънвам в болничното заведение. Там докторът на националния тим ме гледа и си приказваме. Бях окей като схващане, само че не помних нищо.

Киро (Десподов) ми сподели, че съм обърнал очите и е течало доста кръв. Правя камшичен удар към прозореца. Приемат ме по неотложност с заплаха за живота. Оказва се, че в Грузия е един от най-хубавите доктори за такава интервенция. Обикновенo оперира хора от министър на горе.

Контузията ми е същата като на Шумахер, едно към едно. Докторът на националите е бил с мен в колата за спешна помощ. Сестрите в болничното заведение са му споделили надали не, че всикчо ще е окей. Докторът ми сподели, че като ме е видял, се е тормозил доста. Но когато е видял лекарят по какъв начин работи, се е успокоил незабавно.

Имам черепно-мозъчна контузия със наранена артерия. Зашили са ме с три копчета и не ми е поставил пластина, тъй като е нямало да мога да играя футбол. Веднага попитах дали ще мога. Събуждам се и на другия ден е мачът с Грузия. Попитах дали ще мога да го виждам.

С единственото ми позвъняване се обадих на приятелката ми. Не гледах мача, само че ми споделиха, че в осмата минута всички са ръкопляскали. Подариха ми една тениска грузинците. В болничното заведение всички бяха топ.

От месец упражнявам наедно с тима, просто нося каска. Удобна е и лека, привикнал съм с нея. Живот и здраве, януари стартирам да играя. Много ми се играе ".

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР