Българският министър-председател Бойко Борисов и турският му колега Бинали Йълдъръм

...
Българският министър-председател Бойко Борисов и турският му колега Бинали Йълдъръм
Коментари Харесай

Борисов не пропусна дежурната изцепка и с турския премиер

Българският министър-председател Бойко Борисов и турският му сътрудник Бинали Йълдъръм организираха публична среща в Измир, където двамата разискаха газовите връзки и по-конкретно транзитирането на природен газ през Турция и България за европейския пазар.

От събитието стана ясно, че Българо-турската газова връзка може да бъде открита още в края на месец юни. След разширението на газопровода за Турция в сектора сред компресорна станция „ Лозенец” и очистно оборудване "Недялско " ще бъдат увеличени опциите за транзитиране на природен газ през връзката от 14 милиарда куб. м до 15,7 милиарда куб метра годишно. Освен това ще може да се транзитира природен газ и в реверсивна посока - от Турция към България.

В конференцията след срещата сред двамата министър председатели Борисов удостовери, че с Русия и Турция сме се разбрали газът да мине през България, само че нашето "домашно " е да кажем по какъв начин. Според думите му към момента преговаряме с Европейска комисия.

„ Имаме уверението на турската и съветската страна, че намирайки подобаваща позволена от Европейска комисия, ще намерим формула да транспортираме газа през Сърбия, Унгария, Македония, Албания ", добави той.

В края на конференцията Борисов не пропусна да прояви по този начин присъщата си липса на сдържаност по време на сходни публични мероприятия и се пошегува с Йълдъръм.

"Ако има нещо да отречеш, отричай в този момент, тъй като има доста преводачи в България, които ми търсят недостатъци. Вече ще се обезпечавам авансово ", съобщи Борисов пред публицистите, смеейки се към турския министър председател.

Изказването му можете да чуете след 17:24 мин. във видеото.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР