Българският лекарски съюз следи събитията от последните дни, дискусията, която

...
Българският лекарски съюз следи събитията от последните дни, дискусията, която
Коментари Харесай

БЛС с позиция: Защитата от коронавируса е ваксината

Българският лекарски съюз следи събитията от последните дни, полемиката, която се води "за " и "против " "зелените документи " и дебатите за това какви би трябвало да бъдат въведените ограничения за преодоляване на епидемията от COVID-19 у нас.

"За следващ път, на фона на засилващия се напън върху здравната система, на фона на близо 33 000 изгубени човешки животи, измежду които и тези на над 170 сътрудници - медици, ставаме очевидци на това по какъв начин науката и обстоятелствата бяха оставени на назад във времето ", показаха от БЛС.

"Крайно време е тайните теории да бъдат оставени настрани! Работа, само че и обвързване на медиците е да показват безпристрастна и научно потвърдена информация. Затова, ние от Български лекарски съюз изрично и за следващ път заявяваме:

Ваксината е единственият прочут към този момент метод да се защитим от подлата болест. Ние, лекарите, към този момент дадохме образец и над 75 % от нас се имунизираха, дружно с преболедувалите сътрудници, предпазените медици сме към 90 на 100.

"Зеленият документ " не би трябвало да бъде отменян, изключително по време на разгара на петата вълна. Нещо повече - у нас той беше въведен със забавяне ", безапелационни са от лекарското съсловие.

"Не на последно място: БЛС декларира своята подготвеност да излъчи свои представители, притежаващи нужната експертиза и знания, в работната група, която ще бъде образувана от министър-председателя Кирил Петков за разискването на ограниченията в Националния действен проект за справяне с пандемията от Ковид-19 ", се оповестява още в позицията.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР