Българският комисар по цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел

...
Българският комисар по цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел
Коментари Харесай

На живо: Мария Габриел участва в кръгла маса на тема "Предизвикателства пред медийния сектор в Европа"

Българският комисар по цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През... към профила открива кръгла маса на тематика "Предизвикателства пред медийния бранш в Европа ".

Дискусията се провежда от Представителството на Европейска комисия в България и Съвета за електронни медии. Основните тематики, които ще бъдат обсъждани, са настоящите въпроси по Директивата за аудиовизуалните медийни услуги и публичната консултация по отношение на подправените вести и онлайн дезинформацията.

"През май 2016 година Европейска комисия предложи актуализиране на разпоредбите в региона на аудио-визията за по-справедливи условия в бранша, да се разпространяват европейските филми, да се защитят децата и да има по-ефективни ограничения против словото на омразата, припомниха от Представителството. Сигурно е, че тази инструкция ще бъде разширена и довършена по време на българското председателство на Европейски Съюз. Аз имам вяра в медиите ", сподели първоначално Габриел.

"Искам да чуя вашето мнение по отношение на разширението на обсега на директивата. Там има хрумвания, че децата би трябвало да се защищават от езика на омразата. Европейските медийни артикули и творби да бъдат предпазени и рекламирани доста повече. Другата съществена тематика е рекламата. Предложението е тя да бъде 20% от прайм тайма сред 19 и 22 часа. Тук би трябвало да се разиска рекламата на алкохол, отбраната на деца, рекламирането на здравословното хранене. По всички тези тематики предстоят доста съществени диспути и диалози. Именно за това ми е доста значимо вашето мнение. Вие се сблъсквате всеки ден с тези проблеми. Нашето предпочитание да се откри компромисен вид ", разкри българският еврокомисар.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР