Българският гросмайстор Иван Чепаринов, който от лятото на 2018 година

...
Българският гросмайстор Иван Чепаринов, който от лятото на 2018 година
Коментари Харесай

Иван Чепаринов с 14-о място на европейското първенство по шахмат

Българският гросмайстор Иван Чепаринов, който от лятото на 2018 година се състезава за Грузия, приключи на 14-о място на европейското състезание по шахмат за мъже, което се организира в северномакедонската столица Скопие.

Чепаринов приключи 11-кръговия шампионат със 7,5 точки, откакто реализира 5 победи, 5 равенства и позволи единствено една загуба.

Шампион стана руснакът Владислав Артьомиев, който приключи с 8,5 точки и по-добри спомагателни индикатори от сребърния медалис Нилс Гранделиус (Швеция), който също събра 8,5 точки. Артьомиев бе едноличен водач преди последния кръг, в който удържа реми с черните фигури против представителя на Израел Максим Родщайн, до момента в който също с черните Гранделиус надигра унгареца Бенжамин Гледура.
Бронзовото отличие с 8 точки завоюва полякът Пиорун Кацпер.

От българските състезатели, състезаващи се под влага на Европейския шахматен съюз поради към момента отказваното на родната федерация участие, на първо време приключи Петър Г. Арнаудов, който с 6,5 точки е на 89-о място. Тийнейджърите Цветан Стоянов и Момчил Петков събраха по 5,5 точки и с тях финишираха на 185-о и 208-мо място. Останалите българи в шампионата са отвън първите 210.

В европейското състезание присъединяване взеха 360 шахматисти.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР