Първа лига остава с 16 тима и за следващия сезон.

...
Първа лига остава с 16 тима и за следващия сезон.
Коментари Харесай

Първа лига остава с 16 тима

Първа лига остава с 16 отбора и за идващия сезон. Това стана ясно на среща в БФС, в която участваха представители на клубове от професионалния футбол. Единствената смяна е форматът на елитната дивизия. Той ще бъде от първа четворка, втора четворка и осмица. В първата и втората четворка форматът ще е всеки против всеки на разменено посещение. Който заеме трето или четвърто място, според от Купата на България, ще играе бараж против петия. В осмицата, където ще бъдат тимовете, борещи се за оцеляване, ще се играе единствено по един мач. Два тима изпадат непосредствено и два ще играят бараж надлежно против третия и четвъртия във Втора лига.
Във втория ешалон тимовете се усилват от 18 на 20, като Ботев Пд и ЦСКА ще вкарат дублиращите си отбори. Те ще заплащат по 50 000 лева, като тези средства ще бъдат разпределени на останалите в шампионата. Всички промени следва да бъдат признати на Изпълком.
" Ние сме сътрудници с клубовете и тук няма еднолични решения. Смятам, че към този момент насоката или пътят, който начертахме, е потребен и ще е по-добре за бъдещи решения. Ние сме тук, с цел да оказваме помощ на клубовете, а не да вършим рестрикции, санкции и по този начин нататък. Затова беше тази среща, тя няма да е първата. Ще се вършат такива, с цел да може и ние да знаем проблемите и какво би трябвало да създадем, с цел да оправим нещата. След като минат изборите, би трябвало да работим и с страната, с цел да подобрим самия артикул ", съобщи президентът на БФС Георги Иванов-Гонзо.
" Затова са клубовете, с цел да гласоподават точното решение. Броят на чужденците не се е коментирал. Няма по какъв начин да се ограничи на тимовете какъв брой чужденци би трябвало да употребяват, не е вярно. Самият факт, че я имаше тази среща и я почетоха всички клубове - ползата е огромен и се работи, да ", сподели изпълнителният шеф на ЦСКА Филип Филипов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР