Българският футболен съюз излезе с позиция по повод молбата на

...
Българският футболен съюз излезе с позиция по повод молбата на
Коментари Харесай

БФС отряза молбата на ЦСКА 1948 за отлагане на мачове

Българският футболен съюз излезе с позиция във връзка молбата на засегнатия от няколко случая на инфектирани с ковид тим на ЦСКА 1948. От централата не почетоха молбата за отлагането на останалите мачове на отбора до края на сезона, въпреки да сториха това за плануваната за през вчерашния ден среща с Локомотив (Пловдив).

До края на сезона ЦСКА 1948 има домакинство на ЦСКА на 7 май, посещение на Арда на 12-и, посещение на Берое на 16-и и домакинство на Лудогорец на 25-и.

Ето позицията на БФС:

Във връзка с молбата на ФК ЦСКА 1948 за отсрочване на плануваните дуели на клуба от шампионата на ППЛ заради взрив на позитивни проби за COVID-19, управлението на Българския футболен съюз държи да внесе следните разяснения:

- По предложение на Медицинската комисия към БФС от 5 август 2020 година, в съгласие с държавните здравни управляващи, мач от професионалния ни футбол може да бъде отсрочен при над 10 потвърдено инфектирани с ковид играчи. Поради тази причина СТК взе поради съображенията на ФК ЦСКА 1948 и отсрочи срещата с Локомотив (Пловдив).

Winbet - най-голямото многообразие от пазари! (18+)

- Предвид сгъстената стратегия на ППЛ и плануваната дата за край в шампионата за Купа България, въз основа на условията на УЕФА за краен период на довеждане докрай на шампионатите преди старта на европейското състезание по футбол и идните задължения на българския народен тим, както и с оглед спазването на феърплея и равнопоставеността сред клубовете при образуване на крайното класиране в Първа лига, Спортно-техническата комисия към БФС няма опция да почете настояването на ФК ЦСКА 1948 за отсрочване и пренасрочване на останалите дуели на клуба и те ще се проведат по авансово оповестената стратегия.

- Ръководството на Българския футболен съюз си дава сметка за извънредно комплицираната обстановка, в която се намират освен футболните клубове, само че и цялото ни общество и приканва към строго следване на ограниченията и рекомендациите, наложени от Министерството на здравеопазването и Министерството на младежта и спорта. Още един път упорито предлагаме на всички клубове от системата на БФС да съблюдават противоепидемичните ограничения за минимизиране риска от заразяване и обикновено протичане на футболните шампионати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР