Българският футболен съюз и конкретно президентът Борислав Михайлов получиха огромно

...
Българският футболен съюз и конкретно президентът Борислав Михайлов получиха огромно
Коментари Харесай

Скок! Голям пост за Боби Михайлов

Българският футболен съюз и съответно президентът Борислав Михайлов получиха голямо самопризнание за работата си, откакто ръководителите на УЕФА избраха точно Михайлов за ръководител на Футболната комисия на европейската централа.

60-годишният именит вратар ще оглавява един от най-важните комитети в структурата на УЕФА в идващите четири години, като негови заместници ще бъдат легендите на международния футбол Збигнев Бониек, Луиш Фиго, Деметрио Албертини и Деян Савичевич.
-->
Сред членовете на комисията личат имената на Олег Протасов, Владимир Шмицер, Теодорос Загоракис, Михай Стойкица и други. По време на предходния мандат Борислав Михайлов бе заместник-председател на грузинския си сътрудник Леван Кобиашвили.

През 2011 година Борислав Михайлов стана първият българин, определен в ръководството на УЕФА, като в продължение на осем години бе част от Изпълнителния комитет на централата, а в това време бе и ръководител на Комисията за развиване и техническо подкрепяне и на Комисията по футзал. От януари 2017 година пък е част от Комисията за развиването на футбола на ФИФА, отговаряща за стратегическото развиване и разпоредбите на играта.

* Футболната комисия на УЕФА чертае генералната визия за развиването на футбола на клубно и национално равнище, пази имиджа на играта и я промотира, като дава рекомендации по всички въпроси, касаещи футбола.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР