Българският евродепутат заема ключовата позиция след единодушно гласуване на социалистите

...
Българският евродепутат заема ключовата позиция след единодушно гласуване на социалистите
Коментари Харесай

Петър Витанов беше избран за координатор в Комисията по транспорт и туризъм на ЕП

Българският евродепутат заема основната позиция след единомислещо гласоподаване на социалистите и демократите

Евродепутатите от Групата на социалистите и демократите избраха единомислещо Петър Витанов, началник на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент, за координатор в Комисията по превоз и туризъм.

Само две години откакто беше определен за евродепутат, Витанов съумя да убеди своите европейски сътрудници, че заслужава високата позиция. Тя е от основно значение на фона на договарянията за възобновяване на транспортния бранш, декарбонизацията на превоза и трансформацията на европейската стопанска система, които са част от дебата в Европейския парламент.

„ Благодаря на сътрудниците за гласуваното доверие. Давам си сметка, че това е извънредно виновна позиция поради компликациите, пред които са изправени европейският туризъм и превоз след пандемията от Ковид-19 и на прага на огромната икономическа промяна, която следва “, разяснява Петър Витанов.

Всяка политическа група в Европейския парламент избира сред своите членове координатор в съответната комисия, който дава отговор за политиките и позициите в съответния бранш, както и за разпределението на законодателните файлове сред членовете в комисията.

„ В ролята си на координатор считам да продължа да не отстъпвам концепцията за обективен преход, в който не се постанова най-уязвимите да заплащат цената на измененията “, сподели още социалистът.

Тази седмица Витанов показа и отчет за понижаване на излъчванията при леките и лекотоварните коли. В него той упорства при правенето на законодателните ограничения по пакета „ Готови за 55 “, свързани с превоза, да се вземат поради обществените неравенства и да се подсигурява освен зелена, само че и налична подвижност.

Европейската политика в областта на превоза образува рамката, с която всяка държава-членка, в това число България, би трябвало да преценява своето национално законодателство и политика. В тази връзка Витанов акцентира нуждата от добра връзка с представителите на бизнеса, синдикатите, законодателната и изпълнителната власт в България.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР