Българският доброволец в чуждестранния легион на ВСУ и кандидат-депутат от

...
Българският доброволец в чуждестранния легион на ВСУ и кандидат-депутат от
Коментари Харесай

Иван Калчев-Глиги заля руското посолство с червена боя ВИДЕО

Българският доброволец в задграничния легион на ВСУ и кандидат-депутат от Демократична България Иван Калчев-Глиги заля с алена багра входа на посолството на Руската федерация в София.

Иван Калчев се завърна у нас броени дни преди изборите на 2 октомври откакто взе присъединяване в настъплението на ВСУ и освобождението на Харковска област в Украйна, напомня offnews.bg.

" За да почетем паметта на жертвите от войната в Украйна и всички почтени мъже, дами и деца, както и на тези почтени руснаци, които ще отидат като пушечно месо, един жест от мен ", сподели Глиги преди да залее с алена багра табелата на входа на съветското посолство.

Полицайка безрезултатно се опита да предотврати акцията.

" По мене има пръски багра, а по ръцете на Путин вечно ще остане кръвта на жертвите ", сподели Иван Калчев.

След това той съобщи, че първата работа на идващото Народно заседание ще е да утвърди военна помощ за Украйна.

" Още преди образуването на държавно управление може да се одобри решение на Народното събрание, тъй като ние сме парламентарна република. Така че да предоставим на Украйна старите си военни системи, старите си артилерийски системи, както и всички остарели снаряди, които корозират по складовете.Украйна ще завоюва войната с или без нашата помощ, само че е значимо ние да заявим, че сме част от модерния, цивилизован европейски свят, а не на диктатора Путин ", сподели още Глиги във видео, излъчено онлайн във фейсбук.

Според него по-късно е значимо най-сетне в България да има лустрация и " да се отървем от всичките сътрудници на Държавна сигурност и всички неоагенти на Кремъл ".

" Време е да почистим армията от всички офицери, които не служат на България, а служат на вражеска нам страна. Недопустимо е български офицери и генерали да показват благосклонности към Путин в ефира на БНР - за тях би трябвало да има боен съд. Недопустимо е националната ни телевизия да се управлява от сътрудник на Държавна сигурност. Недопустимо е публицист от националното радио да води пропутинска агитация години наред ", добави той.

Иван Калчев е претендент в две листи на Демократична България - в 23 МИР и 24 МИР. Той е член на управлението на Зелено придвижване.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР