Българският бизнес, българските университети и българските работодатели за разлика от

...
Българският бизнес, българските университети и българските работодатели за разлика от
Коментари Харесай

Радан Кънев: Бизнесът не е изостанал за нулевите емисии като политиците

Българският бизнес, българските университети и българските работодатели за разлика от политиците не са изостанали в подготовката си за потребление на големите благоприятни условия за нулеви излъчвания, само че имат потребност от съответна политическа и управническа поддръжка. Това съобщи евродепутатът от Демократична България/ЕНП Радан Кънев на конференция в Българска телеграфна агенция на тематика: " Европейски регламенти за нулеви излъчвания. Да превърнем провокациите пред България в сполучлив път за развиване ".

Кънев е пределно наясно, че нулевите излъчвания не са тематиката на деня, само че нито европейското законодателство, нито рисковете за българската промишленост и опциите за нейното развиване чакат политическите събития в България.

Според него е належащо да се работи по ясна тактика, със стъпки и със периоди, която тактика да доближава до 2050 година за нулевите излъчвания. Вече е реализирано единодушие сред главните законодатели на Европейския парламент за окончателния текст на регламента за сериозните първични материали. Една от положителните вести за България е включването на алуминия за стратегически и сериозни първични материали, уточни Радан Кънев.

По думите му би било неточност и нелепост да се одобри законодателство на Европейския парламент като опасност за България. Правителството, българската промишленост и университети би трябвало да работят интензивно и всекидневно за увеличение размера на индустриално произвеждане в България, да работят за нахлуване на новите пазари в промишлеността и възползване от по-голямото търсене на стратегически и сериозни първични материали. Необходимо да се откри консенсус сред политическите сили в България по тематиката, настоя Радан Кънев. Той разчита, че като бизнесът подава ръка към държавното управление, ще се осъзнае значимостта на тематиката и ще се оцени готовността на българските бизнесмени да работят за общото богатство в идващите години.

Никола Рангелов, ръководител на Управителния съвет на Българската асоциация на металургичната промишленост (БАМИ) уточни, че съответните оферти до държавното управление са за ускореното използване на европейското законодателство, с което следва да се създадат следните деяние: екологичната и цифрова промяна да бъде осъществена по признатата тактика за развиване на промишлеността и да се изготви народен проект, да се проучват ресурсите за произвеждане на сериозни и значими първични материали за страната, да се дефинират целите пред страната, да се проучват опциите пред промишлеността да се възползва от интернационалните вериги за доставка и понижаване зависимостта на импорт от Китай до Европейски Съюз, да се проучва равнището на просветителната система, належащо за подготовката на фрагменти за промишлеността, да бъде основан профилиран орган към Министерски съвет, който да координира, спомага и извършва плановете на Европейския съвет и други Всичко това е предоставено на парламентарните комисии в Народното събрание и на отрасловите министри.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР