Българският актьор Джоузеф Ал-Ахмад е главният разказвач на историята във

...
Българският актьор Джоузеф Ал-Ахмад е главният разказвач на историята във
Коментари Харесай

„Коледна история 2“ с премиера по HBO Max днес, разказвачът е български актьор

Българският артист Джоузеф Ал-Ахмад е основният повествовател на историята във кино лентата " Коледна история ", която потегля по HBO Max през днешния ден, на 17 ноември. Това е дълго чаканото продължение на „ Коледна история “ от 1983 година, в която основният воин Ралфи към този момент е пораснал и се завръща в дома, в който е прекарал детството си.

Ролята се играе още веднъж от Питър Билингсли , който към този момент се завръща на екрана като възрастен и с вярата да даде на личните си деца това незабравимо ваканционно преживяване, което самият той е претърпял преди доста години.



В огромната американска продукция артистът Джоузеф Ал-Ахмад има шанса да бъде утвърден на кастинга от режисьора Клей Кайтис освен за роля, само че и като основен повествовател на филмовата история, той пресъздава мислите на основния воин и, де факто, е разказвачът на самата " Коледна история ".

Младият мъж бил предложен за ролята от американския артист Нейтън Купър, който живее в България. На кастинга той изненадал с съвършен американски акцент, въпреки да е отраснал в България. " В детството ми анимационните канали за деца не бяха дублирани и привикнах с акцента на обичаните си герои, обяснил Джоузеф.

" Цялата игра на Билингсли е основана на моята игра зад кадър, тъй като аз пресъздавах мислите му и от мен зависеха неговите страсти. Питър самичък го сподели в изявленията за американските медии ", показа Джоузеф пред ФАКТИ.



Иначе за него " Коледна история 2 " стартира много кошмарно.

" Бях доста благополучен, че съм утвърден на кастинга за извънредно сложната роля на разказвача, изискваща съвършен британски с американски акцент. Всички участници бяхме събрани от продуцента и режисьора на една кръгла маса, с цел да са опознаем. И тъкмо тогава се почувствах доста зле. Прибрах се у дома и се оказа, че съм се разболял от коронавирус! Това беше най-гадното нещо, което можеше да ми се случи тъкмо в този миг, тъй като на другия ден трябваше да съм на работа в продукцията. Първо се тормозих да не съм заразил някого. После бях изцяло уверен, че ще ме заменят с различен артист, тъй като надали американска продукция ще ме чака 14 дни. Всеки снимачен ден коства ужасно доста пари. За мое огромно удивление продуцентът и режисьорът одобриха новината изцяло умерено, пожелаха ми бързо излекуване и ме успокоиха да не се тормозя. Съдбата обаче се оказа на моя страна! Разбра се, че доста са ме харесали, освен по какъв начин играя, само че и поради моя британски. Запазиха ми ролята и ме изчакаха цели 14 дни, поради което фотосите се забавиха. Това бе най-голямото самопризнание за мен в тази продукция - уважението и оценяването на качествата на един артист, " описа за претърпяното Джоузеф.



Той бързо намерил общ език с останалите участници, с които се събрали неотдавна на звездно празненство в Холивуд след предпремиерата на " Коледна история 2 ". Почерпката включвала ливанска и мексиканска кухня. Българският артист предложил на присъстващите ливанските специалитети, всички останали удовлетворени, откакто го послушали. За десерт звездите били сгряти от парещ шоколад с коледни бисквитки.



26-годишният Джоузеф е роден в София и може да се похвали с забавно потекло. По-малкият наследник на журналистката Оля Ал-Ахмед е внук на огромната българска и международна поетеса Ваня Петкова, чийто брачен партньор е нубиец - суданец. Бащата на обещаващия артист пък е лекар на науките, професор по политология и МО от Сирия.

През 2015 година Джоузеф приключва с отличие изобразително изкуство и рекламна графика в Националната гимназията по приложни изкуства „ Св. Лука “ в София, а през 2020 година получава бакалавърска и магистърска степен по компетентност кинорежисура от Института по кинематография „ Герасимов “ (ВГИК) в Москва, където получава образованието си и по актьорско майсторство. И в Москва се дипломира с цялостно отличие. През 2021 година учи актьорско майсторство в работилницата на Антъни Майндъл в Лос Анджелис.

Джоузеф нашумя с ролята си в египетско-унгарския ефирен сериал „ Над облаците “ (2018), както и с късометражния си авторски филм „ Мотиви “ получил редица интернационалните награди, в това число за " Най-добър късометражен филм " от Los Angeles Film Awards.

В момента младият артист е в Лос Анджелис, където бе публично поканен за предпремиерата на " Коледна история ", която се състоя предишния уикенд в студиото на " Уорнър брадърс " в Холивуд, а от през днешния ден потегля към този момент и по HBO Max.





Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР