МЕЛБЪРН, Австралия (AP) — 16-годишно момче, което беше застреляно от

...
МЕЛБЪРН, Австралия (AP) — 16-годишно момче, което беше застреляно от
Коментари Харесай

Момче, застреляно след намушкването с нож в Пърт, е било в програма за дерадикализация, но не са забелязани връзки с тийнейджъри в Сидни

МЕЛБЪРН, Австралия (AP) — 16-годишно момче, което беше убито от полицията, откакто намушка мъж в Австралийският град Пърт на западното крайбрежие е взел участие в стратегия за дерадикализация, само че не е имал връзки с хипотетична мрежа от младежи екстремисти в град Сидни на източното крайбрежие, оповестиха управляващите.

Момчето е взело участие във федерално финансираната Countering Програма за принудителен екстремизъм в продължение на две години, само че няма престъпно досие, съобщи в понеделник министърът на полицията на Западна Австралия Пол Папалия.

„ Предизвикателството, пред което се изправяме с хора като 16-годишното момче в този случай, е, че той е прочут с има възгледи, които са рискови и евентуално той може да бъде радикализиран, ” сподели Папалия пред Australian Broadcasting Corp. “... само че казусът с хора като този е, че те могат да работят с малко предупреждение без предизвестие и да бъдат доста рискови. ”

Относно опцията момчето да бъде радикализирано, министър...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР