Българските представители в европейските клубни турнири Лудогорец и ЦСКА-София излизат

...
Българските представители в европейските клубни турнири Лудогорец и ЦСКА-София излизат
Коментари Харесай

Моментът на истината: Лудогорец и ЦСКА-София излизат за своите реванши в Европа


Българските представители в европейските клубни шампионати Лудогорец и ЦСКА-София излизат довечера за доста значими мачове. Двата тима реализираха победи с по 1:0 надлежно против Жалгирис и Базел, а в този момент им предстоят реваншите. Целта на първенците е да се класират за същинската фаза във втория по мощ шампионат Лига Европа, а стремежът на " алените " са групите на Лигата на конференциите.

Лудогорец има несъмнено присъединяване в Европа с още най-малко шест мача, защото даже при отпадане ще се трансферира в групите на Лигата на конференциите. Целта обаче е и тази година тимът да играе в Лига Европа, откакто не съумя да се пребори за огромната си цел - влизане в Шампионската лига. 

Треньорът Анте Шимунджа съобщи, че чака доста сложен мач. Той няма да може да разчита на един от главните си футболисти Кирил Десподов поради насъбрани картони. Под въпрос поради разнообразни проблеми пък са Доминик Янков, Каули и Клод Гонсалвеш. Лудогорец загуби предходните си две гостувания в Европа - с 1:2 от " Шамрок " и с 2:4 от Динамо (Загреб).

В първия мач в Разград първенците победиха Жалгирис след автогол на Иван Татомирович във втората минута. Реваншът е довечера в 19.00 часа българско време.

От своя страна ЦСКА-София ще се постарае за трета поредна година да играе в групите на някой от европейските шампионати. " Червените " взеха преднина след триумфа с 1:0 против Базел в София, като той беше реализиран с доста мощна игра. Още тогава треньорът Саша Илич уточни, че с цел да извърши напълно задачата си, тимът би трябвало да се показа още по-добре в реванша.

Преодоляване на Базел и влизане в групите на Лигата на конференциите ще обезпечат на ЦСКА-София значими доходи, както и авторитет. При класиране за групите на шампионата " армейците " ще си обезпечат 2,94 милиона евро плюс 500 хиляди евро за всяка победа и 166 хиляди за тъждество. Въпреки това изпълнителният шеф на клуба Филип Филипов съобщи, че сезонът не се взема решение от един мач. На линия за конфликта пък ще бъдат съвсем всички футболисти, като се изключи възстановяващите се от продължителни травми Митко Митков и Бисмарк Чарлз. Мачът в Швейцария е довечера от 20.00 часа българско време.

Още спортни вести вижте във видеото:

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР