“Българските политици живеят в паралелна вселена, в която увеличават заплатите

...
“Българските политици живеят в паралелна вселена, в която увеличават заплатите
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Българските политици живеят в паралелна вселена


“Българските политици живеят в паралелна галактика, в която усилват заплатите си на всеки три месеца.”, разяснява в предаването “Делници” икономическият анализатор Мика Зайкова.

По думите на Зайкова, в случай че родните депутати пропуснат най-малко през едно тримесечие да вдигнат заплатите си, които все още са близо 3000 лв., без да се броят тези, които вземат за присъединяване в групи, биха останали милиони левове, които да се употребяват за разнообразни политики. Това предложение тя била отправила и към опозицията, само че и оттова нямало воля за сходна смяна.

Анализаторът засегна и тематиката за мръсния въздух в София, като изясни, че той не бил вследствие на старите коли, движещи се из столицата, а породен от това, че у нас се горял отпадъка на цяла Европа и даже на страни отвън Европейския съюз, като даде за образец Нигерия, откъдето също сме получавали отпадъци за горене.

Що се отнася до вложенията в България, Зайкова уточни, че тази година те са едвам към 30%, като по-голямата част от тях са в дългови принадлежности, които са с негативна рентабилност и не въздействат на техническото обновяване.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР