Българските лекари вече използват неофициален протокол за овладяване на симптомите

...
Българските лекари вече използват неофициален протокол за овладяване на симптомите
Коментари Харесай

Ето какво съдържа протокола за домашно лечение на COVID

Българските лекари към този момент употребяват всекидневен протокол за преодоляване на признаците на COVID-19. „ Труд “ разгласява “Списъка Х” с лекарства и хранителни добавки.

Леките форми на ковид се лекуват в домашни условия с коктейл от витамини, цинк, селен и мелатонин. Към минералите и витамините се включва и аспирин, а в някои случаи и противосъсирващи лекарства, както и хранителни добавки, които въздействат позитивно върху кръвообращението и кръвосъсирването и оказват помощ да се понижи вероятността от формиране на тромб.

Масово при последните случаи на позитивни PCR-тестове, само че без затруднения, медиците изписват набора от добавки и витамини, като “рецептата” се изпраща на пациента по вайбър или уатсъп.

 Ето какво съдържа протокола за домашно лекуване на Коронавирус

“До този миг в сериозната литература и в сериозните рекомендации във връзка с COVID-19 в нито една от тях не предлага с безспорна мощ някоя от всички изброени хранителни добавки и витамини. Ще отделя обаче два продукта - витамин С и цинк. В клинично изследване се разясняваше витамин С с високи дози в болнична конюнктура. Обичайно на пациентите си в леки, амбулаторни форми без зной, няма пневмония, нормално предлагам витамин С. Въпреки неналичието на безапелационни доказателства въпреки всичко предлагам и Цинк - при раздразнение на гърлото, когато е извънредно и силно”, съобщи пред “Труд” светилото на пулмолозите у нас проф. Коста Костов, УМБАЛ “Св. Анна”.

По думите му хората би трябвало да внимават с приема на витамин D. “Витамин D има имуномоделираща функционалност, само че при пациент с недостиг на витамин D. Но ние не може да знаем дали пациентът има подобен недостиг, а при ковид не може да разкарваме пациента да си изследва витамин D”, уточни проф. Костов.

“Нито една хранителна добавка, нито мелатонинът, нито витамините към момента не са с потвърдена роля при лекуването на COVID-19”, означи още той.

“Всеки доктор има своя опит, всеки доктор има своята вътрешен глас и професионално чувство за самостоятелния пациент, тъй като медицината е изкуство. Тя не се занимава просто с заболяването, а с заболяването при съответния човек”, означи в умозаключение проф. Костов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР