Българските фирми са сред най-недисциплинираните в Европа, когато става дума

...
Българските фирми са сред най-недисциплинираните в Европа, когато става дума
Коментари Харесай

Фирмите у нас и в Гърция - начело по просрочени плащания

Българските компании са измежду най-недисциплинираните в Европа, когато става дума за периоди и сметки. В 27% от случаите, в които би трябвало да се заплащат фактури, има забавяне, като в една пета от случаите отговорностите по този начин и не се погасяват. Това демонстрира изследване измежду 3200 компании в 16 европейски страни, направено от компанията за финансови услуги ЕOS Груп.
По-зле от българския бизнес се показва единствено гръцкият, където процентът на неизплатените в период контракти е 28%. Средното забавяне там е 28 дни, а у нас - 23 дни. Просрочените междуфирмени отговорности са висок % и в Румъния, Русия и Хърватия. Без изненада най-коректни са в Германия и Австрия, където закъснелите заплащания са 18-19%, а срокът на закъснение е приблизително 12-13 дни, написа в. " Сега ".
Неполучените в уговорения период вземания съществено утежняват финансовото здраве на съвсем половината български компании, като всяко четвърто дружество се тормози, че ще банкрутира, в случай че не си получи парите. Сравнението с другите страни демонстрира, че бизнесът там не е толкоз притиснат от просрочията. В Източна Европа делът на тревожещите се за оцеляването си компании е единствено 17 на 100.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР