Български предприятия изнасят сирене с палмова мазнина и така рушат

...
Български предприятия изнасят сирене с палмова мазнина и така рушат
Коментари Харесай

Изнасяме фалшиво сирене

Български предприятия изнасят сирене с палмова лой и по този начин разрушават имиджа на страната ни, заяви за “Труд ” Симеон Караколев, ръководител на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. По думите му редица страни, които до момента купуваха нашия артикул, към този момент отхвърлят контракти.

В диалози с търговски сътрудници в Ливан и Йордания напряко ни споделиха: “Не купуваме от България, вие продавате отпадъци ”, сподели Караколев. Нашата ниша към този момент е заета от Унгария. Същото се случва с пазара на българско сирене в Съединени американски щати. Изнасяме за там овче сирене на цена от 2,50 $ за кг, което е парадокс, в случай, че себестойността му е 4,80 $, уточни Караколев. Затова и количествата, които изнасяме за Съединени американски щати, понижават фрапантно през годините.

Според Симеон Присадашки от Асоциацията на млекопреработвателите в България, за Съединени американски щати се изнася краве сирене, обозначено като овче, поради високите мита, които има там върху продуктите от овче мляко.
Производителите упорстват да се ускори контролът върху храните, които страната ни изнася.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР