Българската волейболна звезда Матей Казийски и тимът на Итас Трентино

...
Българската волейболна звезда Матей Казийски и тимът на Итас Трентино
Коментари Харесай

Казийски и Тренто разбиха шампиона Лубе

Българската волейболна звезда Матей Казийски и отборът на Итас Трентино Тренто се поздравиха с трета победа в италианската Суперлига.

Воденият от Анджело Лоренцети тим се наложи като хазаин над първенеца Кучине Лубе Чивитанова с 3:1 (25:16, 21:25, 25:11, 26:24) в мач от трети кръг на шампионата, изигран в "BLM Груп Арена ". Тренто е водач във краткотрайното класиране със 7 точки (3 победи), Лубе е шести с 3 точки (1 триумф, 2 загуби).

Матей Казийски бе на извънредно равнище за следващ път, като се регистрира със 17 точки (4 аса, 62% в атака) и бе отличен за MVP. Над всички като точков актив бе Алесандро Микелето с 21 точки, Сречко Лисинац добави 12. За противника Рикардо Лукарели приключи с 18 точки, 15 осъществя Робертланди Симон.

Следващият дуел за Тренто е в сряда против Киоене и Георги Петров, които победиха трагично Равена с 3:2 гейма. Лубе пък излиза против Верона Волей с Аспарух Аспарухов в състава.

В различен дуел от Суперлигата, националите Алекс Грозданов и Денис Карягин и отборът на Веро Волей Монца се поздравиха с безапелационна втора победа в италианската Суперлига. Воденият от Масимо Ечели тим надигра новака Джоейа Призма Таранто с 3:0 (25:18, 25:23, 25:18) в третата си среща от шампионата, изиграна в "Арена ди Монца ". Монца е трети със 7 точки, Таранто е девети с 3 точки.

Алекс Грозданов се разписа с 6 точки. За жал Денис Карягин бе в листата за мача, само че не се появи на терена. Най-голям актив записа Джорджи Грозер - 22 точки и бе отличен за MVP на срещата. За отбора от южна Италия Джулио Саби приключи с 9 точки.

Следващата среща за Монца е на също в сряда, когато те се изправят против Равена на Димитър Димитров. Таранто пък играе против Сър Сикома Монини Перуджа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР