Българската страна отговори на всички въпроси по общите проекти. Това

...
Българската страна отговори на всички въпроси по общите проекти. Това
Коментари Харесай

Северна Македония чака изборите в България

Българската страна отговори на всички въпроси по общите планове. Това разгласи президентът на Северна Македония Стево Пендаровски, представен от Нова Македония.

Президентът разгласи, че двете страни пробват да върнат доверието между тях. Отговор е даден на всички въпроси, по отношение на общите железопътни линии и кулоар осем.

Отново се приканва историческите въпроси да бъдат оставени на историците. Според Пендаровски до изборите в България, македонското държавно управление би трябвало да се ограничи до избран вид върпоси.

Няколко месеца след вота, евентуално договарянията ще бъдат възобновени. Пендаровски повтори, че македонците знаят кои са и че това няма да се разисква.

Той разяснява и предлагането на гръцкият външен министър Никос Дендиас да работи като медиатор по разногласието. Според него балкански въпроси като този, мъчно трета страната от района може да бъде призната като самостоятелен медиатор.

Пендаровски счита, че е значимо европейските представители да прегледат въпроса и да обезпечат външна поддръжка за неговото решение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР