Българската стопанска камара(БСК) призова в декларация депутатите от Закона за

...
Българската стопанска камара(БСК) призова в декларация депутатите от Закона за
Коментари Харесай

БСК призова парламента да отмени текстовете за пределните цени

Българската стопанска камара(БСК) прикани в декларация депутатите от Закона за изключителното състояние да отпаднат текстовете, препоръчани от Българска социалистическа партия да има пределни цени на някои артикули.

" Във връзка с упражненото от Президента на Република България право по член 101, алинея 1 от Конституцията на Република България за връщане за ново разискване на наредбите на § 12а от Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, оповестено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 година, признат от 44-то Народно заседание на 20 март 2020 година, Българската стопанска камара Ви прикани да отмените текстовете, признати с §12а.

Република България е страна с функционираща пазарна стопанска система, която изисква дарба на икономическите субекти за справяне с конкурентния напън и пазарните сили, както на българския, по този начин и на европейския и интернационалните пазари. Последствията от въвеждане на закрепени цени или определянето им по административен път, в контраст на икономическите лостове на ценообразуването, ще е пагубно за българската стопанска система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР