Българската социалистическа партия ще внесе в Народното събрание предложения за

...
Българската социалистическа партия ще внесе в Народното събрание предложения за
Коментари Харесай

4 икономически идеи внася БСП в парламента

Българската социалистическа партия ще внесе в Народното събрание оферти за стопански ограничения за подкрепяне на най-засегнатите от рецесията с COVID-19.

Левицата упорства за следното:
хората без приходи да получат една минимална работна заплата плюс осигуровките, или общо 725 лева;да има тласъци в туризма и стопанската система, и 30 милиона лв. за земеделските производители, които не могат да осъществят продукцията си;диференцирано Данък добавена стойност от 9 % за храни и лекарства;400 милиона лв. да отидат за целева помощ за общините.
Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова предлага да бъде основана краткотрайна парламентарна комисия, която да управлява по какъв начин са се изразходвали обществените средства за битка с ковид.

Част от ограниченията, които оферират ръководещите, биха получили поддръжката на Българска социалистическа партия, добави Нинова.

"По скоро хората да бъдат пуснати да отидат на работа, тъй като всеки ден без приходи виждате до какви социологически данни води. Над 25% към този момент споделят, че са почувствали тежко върху приходите си рецесията, а други 25 чакат да им се утежни положението още повече ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР