Българската Соларпро Холдинг спечели търг за изграждането на фотоволтаичен парк

...
Българската Соларпро Холдинг спечели търг за изграждането на фотоволтаичен парк
Коментари Харесай

Българска компания ще строи соларен парк в Северна Македония

Българската " Соларпро Холдинг " завоюва търг за построяването на фотоволтаичен парк в Република Северна Македония, оповестяват от компанията посредством формалния си уебсайт. Родната компания бе определена за участник в публичо-частно партньорство за построяването, употребата и прехвърлянето на един от двата фотоволтаични парка, които ще бъдат основани на територията на някогашна мина, намираща се в община Осломей в Северна Македония. Инсталираната мощ ще бъде в размер на 50 MW.

Търгът бе извършен в края на предходната седмица, като българската компания се съревновава с три интернационалните съперника. " Соларпро Холдинг " завоюва търга с оферта предвиждаща 18% от бъдещите доходи да отиват към обществения сътрудник, което е с 80% по-високо оферти по отношение на заложеното условие от 10%, излиза наяве от думите на Константин Ненов, изпълнителен шеф на компанията. Като част от изискванията, българската компания е предложила откриване на 50 нови работни места, предопределени за някогашни миньори от района.

" Много сме горди да бъдем определени и ще създадем най-хубавото, на което сме способни с цел да предоставим чудесно софтуерно решение за стабилно партньорство ", споделя Ненов. Това е втората значима инвестиция на Соларпро в Република Северна Македония, откакто през 2020 година компанията завоюва наддаване за построяването на фотоволтаичен парк с мощ 10MW край село Манастирец.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Германската комерсиална верига Lidl ще стъпи и в Северна Макед...

" Соларпро Холдинг " е един от водещите играчи в областта на зелената сила в Източна Европа, като предлага цялостен набор от енергийни услуги. Компанията оперира и построява платформи за възобновима сила с обща мощ над 150 MWp в Полша, Унгария, България и Северна Македония, а плановете в стадий на разработка са за над 500 MWp.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР