Българската икономика остава сред най-неконкуретнтите в света и е зациклила

...
Българската икономика остава сред най-неконкуретнтите в света и е зациклила
Коментари Харесай

Конкурентността на българската икономика зацикли

Българската стопанска система остава измежду най-неконкуретнтите в света и е зациклила от предходната година на 48-о място в годишната ранглиста на международната конкурентоспособност 2019 на Института за развиване на ръководството (IMD, Швейцария). Това оповестиха от Центъра за проучване на демокрацията (ЦИД), който е сътрудник в правенето на класацията, предоставяща годишно разбори на конкурентоспособността на 63 стопански системи в света и се следи от бизнеса и вложителите.

България резервира същото място от 2018 година, въпреки съгласно оценките на специалистите стопанската система ни, теглена от Европейски Съюз, продължава постепенно да се възвръща, само че без да свети.



Дългосрочните фактори на конкурентоспособност на българската стопанска система остават стабилно ниски, което прави вероятността за пробив в околните години доста дребна, без основна промяна в политиките на българските държавни и бизнес водачи, показва се в известието на ЦИД.

Основни провокации и благоприятни условия за възстановяване на конкурентоспособността на България за 2019 година остават правосъдната промяна, корупцията, сивата стопанска система, влизането в чакалнята за Еврозоната, енергийните промени и достъпа до квалифицирани служащи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР