Българската федерация по вдигане на тежести алармира, че страната ни

...
Българската федерация по вдигане на тежести алармира, че страната ни
Коментари Харесай

Липсата на държавно финансиране лишава българските щанги от медали на Световното първенство

Българската федерация по повдигане на тежести сигнализира, че страната ни ще бъде лишена от опцията да се бори за медали на Световното състезание за младежи в Гърция през идната седмица. Националният селекционер Иван Иванов приказва пред БНР, с цел да хвърли светлина върху проблема.

„ Това безучастие е страховит удар по българските щанги. Чакахме до последно, само че финансиране за националите няма никакво към този момент 4 месеца и надлежно не можахме да платим самолетните билети и настаняването. Състезателите ни, някои от тях на международно равнище даже при мъжете, са демотивирани. От началото на годината те не са получавали заплати и стипендии, а в този момент са шокирани от обстоятелството, че след толкоз дълга и качествена подготовка им се лишава опцията да вземат участие на международно състезание и да се потвърдят “, сподели Иванов пред радиото.

Той изяснява, че повода за спрените финанси е в правосъдните каузи против вписването на новото управление от 28 май 2021 година насам. Тогава Ариф Маджид бе определен да размени Неделчо Колев от президентския пост във федерацията, само че резултатите биват оспорвани, макар че гласовете са 24 против 1, а петима делегати са се въздържали от избора.

Иванов прикани правосъдната и изпълнителната власт да се активизират и да решат един път вечно този спор, тъй като най-потърпевши остават спортистите в един от обичайно най-силните спортове за България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР