Българската федерация по джудо връчи финансови премии на състезателите Ивайло

...
Българската федерация по джудо връчи финансови премии на състезателите Ивайло
Коментари Харесай

Премии за медалистите ни от Гран При турнира по джудо в Тел Авив

Българската федерация по джудо връчи финансови награди на състезателите Ивайло Иванов и Ивелина Илиева, които завоюваха надлежно сребърен и бронзов орден на мощния шампионат от сериите Гран При в Тел Авив (Израел) предишния уикенд. Надпреварата беше първа олимпийска подготовка за Игрите в Токио 2020.

На финала в категория до 81 кг Ивайло Иванов загуби на финала от представителя на домакините Саги Муки с " ипон " 2:55 минути преди края.

Премията на Иванов е 2000 лв., а на Илиева - 1000 лв..

" Изключително съм удовлетворен, че бях на шампионата, с цел да поддържа състезателите. Като цяло освен медалистите, само че и другите участници се показаха сполучливо. Радостното е, че съвсем всички са здрави. Има единствено един с травма ", сподели президентът на родната централа доц.д-р Румен Стоилов.

Старши треньорът на националния тим Атанас Герчев също е удовлетворен от представянето в Тел Авив.

" Давам добра оценка като присъединяване на целия тим. Ивайло направи една неточност на финала, която се оказа съдбовна. Аз персонално усещах, че той можеше да завоюва купата. Ивелина е неповторима. Много дълго тя го чакаше този триумф и го дочака ", разяснява Герчев.

" Този орден не ме кара да изпитвам еуфория, тъй като съм съсредоточена в другите си цели. Този орден не е олимпийска квота. Надявам се, че към този момент каръка се счупи и резултатите ми ще дойдат ", сподели Ивелина Илиева.

" Никога до момента не съм чувствал поддръжка от федерацията - нито финансова, нито морална. На самото съревнование не се усещах в топформа, само че съм удовлетворен от резултата. Винаги може и повече, само че това е един добър старт на годината. Ядосан съм на себе си, защото самичък позволих неточност. Продължаваме да работим. Човек се учи от грешките си ", съобщи Ивайло Иванов.

Сега на националния тим следва лагер в Сливен, а по-късно са Гран При шампионатите в Дюселдорф (Германия) и Маракеш (Мароко).

От федерацията благодариха на Министерството на младежта и спорта, които са обезпечили средства за целогодишна подготовка на всички национални тимове.

Травма на лакътя е получил Янислав Герчев, който е с разтегнати връзки и спукана ставна капсула, само че не стопира за тренира.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР