Българската асоциация по безопасност на храните започва ликвидиране на огнища

...
Българската асоциация по безопасност на храните започва ликвидиране на огнища
Коментари Харесай

Ликвидират свинете в Силистренско с 1 566 000 лв.  

Българската асоциация по сигурност на храните стартира очистване на огнища на заболяването Африканска чума по свинете в Силистренско. На умъртвяване подлежат всички прасета, отглеждани в огнището на болест, както и в 3-километровата надзорна зона към тях, излиза наяве от оповестена от БАБХ социална поръчка.  
Там са регистрирани два свиневъдни обекта с сбор почти 30 000 животни.
Поръчката за очистване на огнищата и зоната към тях се разпорежда с директно договаряне. Разделена е на две позиции като общата й планирана стойност е 1 566 000 лева с Данък добавена стойност (1,3 млн. лева без ДДС).
Първата е за евтаназиране и загробване на животни, фуражи и други, разчистване, стерилизация и дезинсекция на здания и пространства, техника и уреди в индустриални свинекомплекси село Попина (община Ситово) и село Ветрен (община Силистра).
Ангажимент да се оправи със задачата има фермата в Попина – „ Екопродукт “ ЕООД против 1 145 000 лева без Данък добавена стойност.   
Втората позиция включва стерилизация и обеззаразяване във всички наранени обекти на територията на област Силистра. Задачата се разпорежда на „ Биоконтрол Корпорация “ ЕООД – Разград. Тя е на стойност 160 000 лева  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР