Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България

...
Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България
Коментари Харесай

Две браншови организации на заведенията обявяват бойкот на зелените сертификати

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България афишират " цялостен протест " на заповедта за въвеждане на зелен документ за публични действия на закрито. Това се споделя в изпратена до медиите публична позиция.

Бойкотът е до момента в който заповедта " не бъде написана по метод, който да обгръща безусловно всички браншове на обществения и стопански живот в България ".

" Затворете ни! Затворете бизнесите ни, затворете ни в пандизите, само че ние няма да участваме във вашите неистини, измама и непукизъм! ", споделят от двете организации и приканват за оставката на служебния здравен министър Стойчо Кацаров.

Ето какво още се споделя в позицията:

" Предложените противоепидемични ограничения и частта, касаеща " зелените документи " НЕ са това, което се разясняваше на срещите с вас. На първо място нашето искане беше проби за съществуване на антитела да се признават, а държавната администрацията да бъде сложена при същите условия, като нашите чиновници. Не са това, което вие казахте, че ще напишете в заповедта. Излъгахте ни най-нагло и безсрамно! Освен това, трябваше рестриктивните мерки да важат и за всички нехранителни обекти над 200 м2.

Пак свещените крави и за тази власт се оказва армията от държавни чиновници, на които ние плащаме заплатите и осигуровките. Както и едрия капитал, в лицето на огромните задгранични вериги, за сметка на междинния и дребния бизнес в България!

Какво излиза - страната постанова ограничавания за дребния и междинен бизнес, за ограничение на болестта, само че няма топки да наложи същите условия за самата себе си! Цинично! Защо по този начин, бе, господа властимащи? Господин министър на опазването на здравето, господин министър председател, господин здравен контрольор? Имате ли да кажете нещо? Всъщност, към този момент не ни интересува каква нова неистина ще изречете. Заминавайте си! Бързо, допустимо най-бързо.

Припомняме единствените правила за издаване на зелени документи, при които браншовите сдружения се съгласиха да работят:

1. Всички условия за издаване на документи да важат за държавната администрация и структури.

2. Под изискванията за работа със документи да попадат всички нехранителни магазини с повърхност над 200 м2.

3а издаване на серификат да се одобряват:

-положителен тест за антитела!!!!

-отрицателен антигенен тест

-отрицателен PCR тест

-сертификат за преболедуване

-сертификат за имунизация "

От организациите не употребяват публично послание към здравния министър, като го назовават само с семейството му - Кацаров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР