Българската агенция по безопасност на храните и Изпълнителна агенция по

...
Българската агенция по безопасност на храните и Изпълнителна агенция по
Коментари Харесай

Дунчев пречи на стабилността на коалицията, според земеделския министър


Българската организация по сигурност на храните и Изпълнителна организация по горите съгласно съдружното съглашение излизат от Министерство на земеделието в най-скоро време, с цел да преминат към Министерски съвет. За момента те са 100% под контрола на зам.-министър Иван Христанов, който е представител на Политическа партия " Продължаваме промяната ". Дунчев, който е представител от същата политическа мощ, към този момент пречи и на стабилността на обединението, и на своята партия , и е извънредно време да се вземат ограничения за дейностите му. Това сподели министърът на земеделието доктор Иван Иванов на брифинг в Монтана по отношение на изказванието на депутата от Политическа партия Александър Дунчев, че има продължаващи схеми за изсичане на горите у нас .

Иванов акцентира, че волята на управлението на министерството е за преустановяване на всички корупционни практики и опазване на българските гори, оповестиха от аграрното ведомство. " Агенцията и държавните горски предприятия са направили към днешна дата над 150 хиляди инспекции , откогато поех министерството, формирани са хиляди констативни протоколи, както и наказателни постановления. Целият екип на министерството работи в посока да се подсигурява бистрота в ръководството на горите ", сподели той.
 Дунчев желае президентско несъгласие върху
Дунчев желае президентско несъгласие върху " спуснатия " Закон за околната среда

Проблем и в обединенията са зависимостите, съгласно народния представител от Политическа партия

" Нас ни тормози с какви бизнес кръгове той работи и какви задания му слагат - може би да се доунищожи българската гора ", попита Иванов. Той акцентира безапелационен, че сходни дейности няма да съумеят да разрушат основаното доверие в министерството и в екипа, в който има представители на Българска социалистическа партия и Политическа партия. Според Иван Иванов не е редно въз основа на документи със подозрителен генезис да се твърди, че се правят злоупотреби в министерството и дефинира това като неистина, която се популяризира в общественото пространство.
 Отварят държавни пунктове за евтини дърва за огрев
Отварят държавни пунктове за евтини дърва за огрев

Държавните стопанства ще наемат хора да добиват дървесината

Той напомни, че към този момент са разкрити 36 склада за директна продажба на локалното население на дърва за огрев, като следва броят им да се усили в идващите дни и за тях към този момент дава отговор отраслов заместник-министър.

" Тази тематика, колкото и да се пробват да я експлоатират в посока, че се правят злоупотреби, аз ви подсигурявам, както и представителят на Политическа партия в министерството, че злоупотреби не се правят . Не смятам, че би трябвало повече да се дава публичност на сходни тематики ", съобщи министърът на земеделието.

 Снимка 575856
Източник:

По-рано Иванов по се срещна с представители на локалната власт в региона и посети животновъдна плантация в село Расово, община Медковец, и земеделска кооперация в село Комощица, община Якимово. По време на диалозите, като главен проблем бе сложена неналичието на работна ръка и понижаване на младите, които желаят да се развиват в земеделския бранш . Те приканиха за диференцирано подкрепяне за земеделските производители, които обезпечават работни места и трайна претовареност. Аграрният министър акцентира, че цел на управлението на министерството е да се подкрепят дребните и междинни производители и младежите, с цел да има последователност в бранша и той да бъде конкурентоспособен. Изтъкнати бяха проблемите с високите цени на фуражите и ниската доходност на изкупната цена на млякото.

По време на диалозите беше подложен и въпросът за намаляването на количествата обичайни за района култури, които се отглеждат - плодове и зеленчуци, най-вече ягоди и малини. Земеделците приканиха и за подкрепяне на пчеларския бранш , като средствата да се разпределят на пчелно семейство.

 Снимка 575857
Източник:

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР