Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) извърши 1441 извънредни

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) извърши 1441 извънредни
Коментари Харесай

БАБХ извърши 1441 извънредни проверки за Никулден

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) извърши 1441 изключителни инспекции, отвън настоящия формален надзор, по отношение на празника Никулден, в интервала от 28.11. до 06.12.2022 година,съобщават от Агенцията.

Проверени бяха обекти за произвеждане и търговия с риба и рибни артикули, хранилища за търговия на едро, заведения за публично хранене, обекти за търговия на дребно, пазари и тържища, находящи се на територията на страната.

Като цяло инспекциите демонстрираха, че за предлаганата риба и рибни артикули се показват документи за генезис и сигурност. Спазен е температурният режим за предпазване на замразена и охладена риба. Храните са етикетирани според условията на законодателството.

Издадени са 3 акта за определяне на административни нарушавания и 12 наставления. Несъответствията, които инспекторите са открили, са продажба на риба и рибни артикули в нерегламентирани обекти, противоречие в етикетирането, липса на документи за генезис, предпазване на рибни артикули отвън хладилно оборудване и несъответствия по сградов фонд и софтуерно съоръжение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР