Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е взела проби

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е взела проби
Коментари Харесай

Паника сред народа! Изследват 2,6 милиона украинските яйца у нас за радиоактивност

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) е взела проби от яйца, импорт от Украйна, за лабораторно изпитване. Яйцата се изследват за радиоактивност, тежки метали, инхибитори и останки от ветеринарномедицински препарати, а окончателните резултати ще бъдат подготвени на 24 март, оповестиха от организацията.
От там подхванали проучванията поради покачвания интерес по повод вноса в България на яйца от трети страни, прецизират от БАБХ. И допълват, че яйцата с генезис Украйна са съпроводени от протоколи за осъществен лабораторен разбор, както и че складовете на територията на страната, получаващи пресни яйца от трети страни, са сложени под всекидневен ветеринарен надзор.
От БАБХ осведомят, че през интервала 09 – 19.03.2023 година в България са импортирани общо 2 608 200 броя пресни кокоши яйца за директна консумация, клас А, от Украйна и Латвия.
Всички колета са съпроводени от нужните съпроводителни документи, ветеринарни документи и са от ферми с потвърден генезис, утвърдени за импорт в Европейски Съюз, се споделя в официалано известие на БАБХ.
Яйцата са постъпили в утвърдени от организацията хранилища на територията на страната. Всички яйца носят на черупката си съответния код доказваш произхода им.
От организацията напомнят на потребителите, че могат да разграничат яйцата с генезис от български ферми по печата на черупката, започващ с обозначението BG.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР