Българска федерация колоездене (БФК) и ДЗИ дават начало на 69-ата

...
Българска федерация колоездене (БФК) и ДЗИ дават начало на 69-ата
Коментари Харесай

Българска федерация колоездене и ДЗИ дават начало на 69-ата Международна колоездачна обиколка

Българска федерация колоездене (БФК) и ДЗИ дават начало на 69-ата Международна колоездачна обиколка на България В надпреварата тази година ще вземат присъединяване 120 колоездачи от 20 тима от 3 континента и общо 20 националности
На публична конференция през днешния ден Българска федерация колоездене (БФК) и застрахователното сдружение с най-дълга история в България – ДЗИ, оповестиха елементи по отношение на 69-ата колоездачна обиколка на България.

В рамките на 5 дни 120 колоездачи от 20 тима от 3 континента и общо 20 националности ще преминат над 800 км по разнообразно и много мъчно трасе в цяла България.

„ Щастлив съм, че ДЗИ още веднъж е част от едно от най-дългогодишните колоездачни надпревари в Европа и света, което оставя трайна диря в спортната ни история. За нас е чест да си сътрудничим с Българска федерация колоездене и одобряваме доста сърцато задачата за разпространение на колоезденето, тъй като това не е единствено спорт и метод на напредване в забързаната градска среда, а и метод на живот. Пожелавам здраве, мощ и воля за победа на всички участници. Вярвам, че за следващ път стадиите на обиколката ще преминат в дух на великодушие и другарство “, показа Коста Чолаков, основен изпълнителен шеф на ДЗИ.

„ За първи път от години в надпреварата ще се включи и народен тим на България. Рекордните 128 тима изявиха предпочитание да се включат в конкуренцията тази година.  Събитието добива все по-голяма известност и се веселя, че още веднъж в лицето на ДЗИ имаме постоянен сътрудник ”, разяснява ръководителят на Българска федерация колоездене (БФК) Драгомир Кузов.

Стартът на обиколката ще бъде даден в гр. София на 27 август в 16 ч. пред храм-паметника „ Александър Невски “, където с 1 км увод ще бъдат излъчени носителите на четирите лидерски фланелки.

На 28 август по време на първия и най-дълъг стадий, състезателите ще преминат през 177-километровото трасе София-Пазарджик-Пловдив, а на идващия ден ще премерят сили по маршрута Граф Игнатиево-Карлово-Троян, изминавайки 106 км. В третия ден от обиколката ще се карат най-вече километри, като трасето ще бъде разграничено на два полу-етапа: Етап 3А е 72 км по маршрут Троян-Габрово, а стадий 3Б по маршрут Трявна-Сливен (141 км) с забавно нанагорнище от Бяла към финала в Сливен. Етап 4 е 144 км по маршрут Сливен-Карнобат-Бургас.

Етапът, с който ще бъде комплициран огромният край на 69-та обиколка на България, ще е на 1 септември по последната права (160 км) Чирпан-Хасково-Момчилград. Там ще се разбере и кой е спечелилият и носителят на жълтата фланелка на обиколката.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР