Българска браншова камара "Пътища" и Българска браншова асоциация „Пътна безопасност“

...
Българска браншова камара "Пътища" и Българска браншова асоциация „Пътна безопасност“
Коментари Харесай

Ултимативна декларация на Българска браншова камара Пътища

Българска браншова камара "Пътища " и Българска браншова асоциация „ Пътна сигурност “ са сдружения с нестопанска цел, настоящи като публични представители на пътно-строителните компании и компаниите, занимаващи се с пасивна пътна сигурност в България. През последната година УС на ББК „ Пътища “ беше в деен разговор с държавните институции, като през ноември предходната година беше реализирано единодушие сред компаниите и възложителя, в лицето на Агенция „ Пътна инфраструктура “, за сключване на съглашения по НАПЪЛНО ЗАКОННИТЕ ДОГОВОРИ за Текущ ремонт и поддържане на Републиканска пътна мрежа.
В последните дни станахме очевидци на процеси протичащи в Народното събрание, които ще доведат до необратими последствия за пътната мрежа. След близо една година липса на разплащания от страна на страната към бранш Пътища в Народното събрание постъпи план за решение за предприемане на дейности по отношение на установена заплаха от настъпване на неспособност за Агенция „ Пътна Инфраструктура “ за реализиране на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа, № 47-254-02-36, който получи поддръжката на Комисията по районна политика, благоустройство и локално самоуправление. През миналата седмица народните представители в пленарна зала демонстрираха неналичието на политическа воля, неглижиране и неуместното държание към пътно-строителния отрасъл и още веднъж сложиха в невъзможност близо 100 хиляди заети. Бламирането на решението сложи бранш „ Пътища “ в заложнически капан, поради политически различия отвън естеството му на активност.
УС на ББК „ Пътища “ и УС на ББА „ Пътна сигурност “ държат ясно да заявят, че положението на Републиканската пътна мрежа и неналичието на каквито и да било действия свързани с ремонт и поддържането и, се дължи на решенията на настоящото държавно управление на Република България. Бездействието на държавните институции докара до освобождението на забележителен брой специалисти и чиновници от фирмите членове на ББК „ Пътища “ и ББА „ Пътна сигурност “.
Прехвърлянето на плана за решение от комисия на комисия в Народното събрание заплашва Националната сигурност на Република България и основава предпоставки за животозастрашаващи обстановки и загуба на човешки животи. КОЙ ЩЕ ПОНЕСЕ ОТГОВОРНОСТТА ЗА ТОВА?
Назначаването на спомагателни комисии за инспекция на договорите и изпълнените действия, демонстрира неуважението на страната към специалистите работещи в пътната администрация. Обезсмисля се труда им и се вменяват непозволени действия, посредством изказванията за незаконност на претендираните заплащания.
УС на Българска браншова камара „ Пътища “ и УС на Българска браншова асоциация „ Пътна сигурност “ декларират изрично, че е неприемливо близо 100 хиляди души, заети в пътния отрасъл, да бъдат прокламирани като нарушители и да бъдат поставяни в сходна обстановка.

Уважаеми господин Минчев,
Уважаеми господин Петков,
Уважаеми господин Василев,

УС на ББК „ Пътища “ и УС на ББА „ Пътна сигурност “ приканват Народното събрание на Република България да влезе във функционалностите си, като одобри плана за решение и даде опция на изпълнителната власт да извърши уговорките си. Разчитаме на Вашата почтеност и Ви призоваваме да предприемете своевременни дейности по разрешаване на поставените проблеми, погашение на дължимите суми на всички компании от сектора и съответното ръководство и поддържане на пътната мрежа на Република България.
Съгласно Конституцията, Държавата е длъжна да се грижи за основаване на условия за реализиране на правото на труд, а служащите и чиновниците имат право на възнаграждение, съответстващо на осъществената работа, което право сега на практика се попречва от Държавата.
При съществуването на над 139 години обичаи в пътната администрация, положението на Републиканската пътна мрежа е пагубно и потребността от незабавни ограничения не оставят друга опция на Българска браншова камара „ Пътища “ с изключение на да пристъпи към ефикасни протестни дейности. ББК „ Пътища “ стартира НАЦИОНАЛНИ ПРОТЕСТНИ ДЕЙСТВИЯ на 13 април 2022 година на територията на цялата страна и пред Народното събрание.

УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ НА БЪЛГАРСКА БРАНШОВА КАМАРА „ ПЪТИЩА “

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР