България завърши на второ място в Група В“ на европейското

...
България завърши на второ място в Група В“ на европейското
Коментари Харесай

Играем срещу Словакия на 1/8 финал

България приключи на второ място в Група „ В “ на европейското състезание по волейбол за дами.

Момичетата на Лоренцо Мичели приключиха груповата фаза с победа, откакто обърнаха Швейцария. „ Лъвиците “ постановиха волята си с 3:1 гейма (21:25, 25:23, 25:17, 25:13) в Торино, постигайки четири победи от 5 дуела.

Именно и клалсирането за 1/8-финалите бе и огромната цел, сложена пред състава за началната фаза на шампионата. Там противник на нашиите девойки ще бъде националният тим на Словакия, който приключи на трето място в група „ D “.



Успехът над „ кръстоноските “ обаче не пристигна по никакъв начин елементарно. В първия гейм нашите имаха съществени усложнения на посрещане, което докара до голям брой проблеми в организацията на офанзивата и цели 6 непредизвикани неточности. Съперникът се възползва от шанса, който му се даде и при 18:17 направи 3 следващи точки, а оттова взе частта с 25:21. Усетили накъде отиват нещата, девойките на Мичели трансформираха метода във втория гейм. Те започнаха мъчно, само че демонстрираха темперамент и доближиха до задатък при 21:17. Швейцарките понижиха пасива до единствено точка, само че нашите удържаха и ликуваха за 25:23.

Този процес несъмнено успокои националките. Те заиграха много по-освободено и със самочувствие, доближавайки се единствено на гейм от заветната цел. Без да губят доста време волейболистките ни дръпнаха рано с 8 точки и направляваха протичащото се на полето в Торино за победоносното 25:17. Резултат, който подсигурява втората позиция в групата. Дори и по този начин, българките нямаха желание да позволяват нов поврат и доиграха срещата с готовност да я затворят в своя изгода, правейки това след 25:13.

Словакия ще бъде противник на националките ни на 1/8-финалите на европейското състезание. Тимът, който е воден от Михал Масек, зае трето място в група D на шампионата, чийто мачове се играха в Талин. Това стана факт, откакто тимът надигра домакините от Естония с 3:1 гейма (24:26, 26:24, 25:9, 25:18) в последния си мач в „ Унибет Арена “. Така словачките бетонираха третата позиция с 9 точки след три триумфа и две провали. Най-резултатна за успеха над естонките бе Карин Сундерликова със 17 точки (2 блокади), а 16 добави Карин Палгутова (1 ас, 1 блокада). С 12 точки за успеха се отличи и Нина Херелова (2 аса). За домакините Керту Лаак завърши с 16 точки (3 блокади).

Мачът сред България и Словакия ще се организира на 26 или 27 август във Фирензе. Националките ни остават в Италия, което е огромен плюс за тях, защото не се постанова да вършат дълги пътувания със аероплан. Съперникът обаче ще би трябвало да го стори. Именно в „ Палацо Вани “ ще се играят и останалите три дуела от 1/8-финалите сред тимовете от групи В и D.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР