България застана на правилната страна на историята – поредно шествие

...
България застана на правилната страна на историята – поредно шествие
Коментари Харесай

Шествие в подкрепа на Украйна в София: Не сме неутрални!

България застана на вярната страна на историята – следващо шествие в поддръжка на Украйна събра голям брой жители в центъра на София, съобщи

На пл. „ Св. Александър Невски “ се събраха доста жители, подкрепящи Украйна, протестиращите разпънаха огромни български и украински флагове.

Събитието е под наслов "Не сме неутрални! ", а съответният мотив за митинга са убийствата на цивилни в Буча. Организатори са същите, които предизвикаха огромния митинг в поддръжка на Украйна преди две седмици, който събра над 10 000 души.

Не можем да останем неутрални като страна. Трябва да помогнем на Украйна да отбрани децата си от тази безподобна експанзия, включително и с военно-отбранителна помощ. Всички наши сътрудници в Европейския съюз към този момент го направиха без нас и Унгария, обявиха уредниците на митинга.

"Българското общество е толкоз разграничено, че няма по какъв начин да бъде наречено съответно. То е толкоз разкрачено, колкото и предходната власт. За мен това е тъжно ", сподели журналистът Иво Инджев пред БГНЕС.

"Нашият голям шанс е, че сме под чадъра на НАТО. Военна опасност за България надали съществува, само че това, че тук се разпалват "рашистки " пристрастености. Аз към този момент изхвърлям от моя речник думата "русофилия ". "Обичаш България, само че си подготвен да воюваш против нея на страната на непознатия агресор. За такава болест става въпрос ", добави Инджев.

"Така 90-те години се надявахме по един натурален път да си отиде комунизмът, а той не си отиде. Мутира и се популяризира в разнообразни партии. Не можем да разчитаме на това. Младите българи се разбягаха на запад, тъй като желаят по-добър живот, само че тук в България доста мъчно си пробива път истината след толкоз години проруски медийни бомбардировки ", сподели Инджев.

"Най-перверзното е, че демокрацията се употребява за властнически цели. Тези, които желаят да смачкат демократите в България, това са хората на Копейкин. Същите те крещят, че имат право на мнение, „ рашизмът “ не е мнение, той е закононарушение. Аз изчезнах от българските медии заради две аргументи. Едната е, че съм сериозен към Русия, а другата е мнението ми към Бойко Борисов ", добави той. "Масовият българин загуби възприятие за ориентировка кое е положително и зло ", добави той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР