България води преговори с Газпром за подновяване на доставките на

...
България води преговори с Газпром за подновяване на доставките на
Коментари Харесай

Енергийният министър: България преговаря с Газпром, но не мога да кажа кой точно преговаря

България води договаряния с " Газпром " за възобновяване на доставките на природен газ, удостовери пред БТВ министърът на стопанската система Никола Стоянов.

" Мога да кажа, че се договаря с " Газпром ", както и с всички останали варианти. Не мога да ви кажа кой тъкмо договаря, не съм осведомен кой до каква степен и това беше в действителност това, което изискахме от щаба ", уточни той.

В основания от служебното държавно управление спешен щаб по енергетиката са определили като неточност това, че са били поръчани танкери с полутечен газ, преди да са ангажирани слотове за тяхното разтоварване.  

" Тези
слотове, които са сега за октомври и ноември, те са се разигравали април и май. В момента опира до това кой си е закупил слот, тук-таме до политическа воля от съседите ни, да ни го правят отстъпка по някакъв метод. Реално опциите са изпуснати. Реално - това, че сътрудника съумя да обезпечи най-малко един слот, е ужасно ".

Стоянов сподели още, че към момента няма съответен резултат от договарянията с " Лукойл " за понижаване на цената на горивата.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР