България влиза на страната на Украйна в световно дело срещу

...
България влиза на страната на Украйна в световно дело срещу
Коментари Харесай

На страната на Украйна! Влизаме в световно съдебно село срещу Русия

България влиза на страната на Украйна в международно дело против Русия. Страната ни е внесла искане до Международния съд на Организация на обединените нации в Хага за интервенция по делото " Украйна против Русия за нарушение на Конвенцията за геноцида ". Това излиза наяве и от документ, оповестен на интернет страницата на Международния углавен съд в Хага. Информацията бе доказана и от Министерството на външните работи (МВнР) на формалната си страница в Туитър пред Българска телеграфна агенция. Това се е случило на 18 ноември, петък.

В края на октомври Нидерландският парламент утвърди предложение за основаването на специфичен арбитражен съд в Хага. Целта му е правосъден развой, който проверява съветски военни и политически ръководители за навлизането на съветски войски в Украйна.
-->
В Хага е седалището на Международния углавен съд (МНС), който към този момент е почнал следствие за възможни военни закононарушения след съветското навлизане в Украйна на 24 февруари т.г. Този съд обаче няма пълномощия да инициира правосъдни преследвания по отношение на експанзията в Украйна.

Киев от дълго време лобира за основаването на специфичен интернационален или хибриден арбитражен съд, който в съдействие с МНС да съди високопоставени представители на Русия, виновни за нахлуването на съветските сили в Украйна. Според признатата от Организация на обединените нации формулировка акт на експанзия значи " настъпление или нахлуване от въоръжените сили на една страна против територията на друга страна или всякаква военна окупация ". 

Припомняме, че още през юли т.г. Украйна изиска да изправи пред съда висшето управление на Русия – президента Владимир Путин, военния и външния министри Сергей Шойгу и Сергей Лавров, водача на партия " Единна Русия " Дмитрий Медведев, секретаря на Съвета за сигурност Николай Патрушев и други крупни функционери на Кремъл. Тъй като обаче Международният съд на Организация на обединените нации и Европейският съд по правата на индивида плануват отговорност от страна на страната, а не на обособени лица, Киев работи интензивно по основаването на Специален арбитражен съд.

" Не е задоволително да се борим с следствията от експанзията – военни закононарушения, закононарушения против човечеството, геноцид. Необходимо е да се накаже първопричината за самото закононарушение на експанзията ", сподели тогава Тимур Коротки, вицепрезидент на Украинската асоциация по интернационално право.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР