България цени високо Вашата гражданска смелост и проявеното мъжество в

...
България цени високо Вашата гражданска смелост и проявеното мъжество в
Коментари Харесай

Президентът благодари адвоката на Сергей Антонов, че е защитавал и българската чест


България цени високо Вашата гражданска храброст и проявеното геройство в тези дни на Студената война, когато опровергаването на така наречен „ българска диря “ в атентата против папа Йоан Павел II беше идеологически неразрешено. Това съобщи президентът Румен Радев, който се срещна през днешния ден на „ Дондуков “ 2 с проф. Джузепе Консоло, юрист на Сергей Антонов по време на правосъдния развой против българските жители, упрекнати за съучастие в подготовката на атентата против папа  Йоан Павел II. 

Джузепе Консоло е професор по конституционно право в Университета „ Гуидо Карли “ в Рим и е на посещаване в България за премиерата на книгата си „ Атентатът против папата. Истинската история “.

„ Благодаря Ви от името на целия български народ. Времето отминава, само че този случай постоянно ще се помни в България. Не става въпрос единствено за опълчването от времето на Студената война, само че тогава беше застрашена достойнството на един дребен, само че заслужен народ, “ акцентира президентът.

„ Приемам тази среща с българския президент като знак за решимостта на българския народ да заличи това, което въпреки и малко на брой към този момент, назовават „ българска диря “ в атентата против папата “, съобщи Джузепе Консоло. Книгата на Джузепе Консоло ще бъде показана през днешния ден в София, а по-късно и в Пловдив и Стара Загора.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР