Изпълнителният директор на Националната агенция по приходите Румен Спецов пристигна

...
Изпълнителният директор на Националната агенция по приходите Румен Спецов пристигна
Коментари Харесай

Румен Спецов награди 100-годишен данъкоплатец с грамота, подари му икона и шише ракия

Изпълнителният шеф на Националната организация по приходите Румен Спецов дойде през днешния ден в смолянското село Славейно, с цел да награди най-възрастния поданик - столетника Димитър Кавгазов, съобщи   " Фокус “.

Столетникът от родопското село стана прочут през април, откакто подаде данъчна декларация пред офиса на Национална агенция за приходите в Смолян, като в нея той заявява приходи получени от горско стопанство – в това число от събиране на диворастящи билки, гъби и плодове.

Спецов пристигна в село Славейно през днешния ден със заместник-изпълнителния шеф на приходната организация Евгени Нанков, Пламен Георгиев, шеф на Търговско дружество на НАП-Пловдив и Таньо Караманолов – шеф на Търговско дружество на НАП-Смолян. Той подари на столетника Грамота за заслужен поданик – " за образец за отговорно отношение и дейна гражданска позиция “ и икона на Св. Георги, откакто схванал, че е набожен християнин. Шефът на Национална агенция за приходите направи и персонален подарък на столетника – шише ракия, защото знае, че бай Димитър обича да пийва по напълно малко вечер.

Спецов съобщи, че декларирането на приходите от страна на възрастния мъж е почтена постъпка и почтено държание и такива жители би трябвало да се почитат. " Те са образец за всички нас. Така че да дойда и да връча грамота и персонален подарък е най-малкото, което мога да направя. Бай Митьо сподели, че дисциплината е на първо място и почитание към страната и отговорност “, добави Спецов.

Димитър Кавгазов, който през септември ще навърши 100 години сподели, че първо налозите заплаща. " Трябва да се заплащат, няма метод, другояче има лихви, проблеми, би трябвало да се почита страната “, съобщи бай Димитър на Спецов.

От 10-годишен той е останал кръговиден сирак и 40 години бил горски служащ. През гостите той описа, че се е занимавал с експедиране на дървен материал. Той съобщи, че това което го е крепяло е работливостта, постоянното хранене по малко и многото придвижване. " С всяка разходка добавяш два месеца живот “, отсече бай Димитър и добави, че всяка заран и вечер прави разходки от по 4 км. Възрастният родопчанин пожела на Спецов да живее 100 години и добави, че въпреки да навършва в този момент един век живот още му се живее и ще живее.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР