България трябва да открои и следва ясни приоритети за националната

...
България трябва да открои и следва ясни приоритети за националната
Коментари Харесай

Експерт по сигурността с интересен коментар за спора между Радев и Борисов

България би трябвало да открои и следва ясни цели за националната си сигурност. Това разяснява за Радио „ Фокус “ специалистът по сигурността, проф. Димитър Димитров във връзка задочния спор сред министър председател и президент за това по какъв начин се гради национална сигурност. Проф. Димитров разяснява още, че армията и респективно покупката за бойна техника са важен детайл от тази сигурност, само че не и единственият.

„ Но има още други детайли. Ценното на тези стратегически документи и хубавото в тях е, че в действителност дефинират една рамка с едни цели, които дълготрайно по-късно би трябвало да се съблюдават. Ако се възползвам от мотива, тъй като съответният мотив е годишният отчет на държавното управление за националната сигурност, самият отчет е към 120 страници. В него има включени безусловно всички аспекти на нашето общество, сигурността не е единствено проблем на армията и на Министерството на защитата, несъмнено “, сподели още той.

Проф. Димитър Димитров добави, че в последния отчет за националната сигурност Русия не е маркирана като толкоз огромна опасност за България, като съгласно специалиста тематиката е била преекспонирана от медиите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР